Gammeldagstorg

I Jakobstad har  de Jakobsdagar och då har de ett gammeldagstorg där man säljer... tja gammla saker. Egentligen kan man kalla det loppmarknad. Där köpte jag denna lilla berlock.
HUGS


Den sega och träningsnarkomanen

Jag och mamma var precis ute på en joggingtur. Jag för att jag suttit i bilden i fem timmar och mamma för att hon allmänt är träningsnarkoman... nja inte riktigt men fortsätter hon såhär så vem vet.
Jag trodde inte att jag skulle orka rundan för jag har inte tränat något på hela sommaren, nåja tacka vet jag grundkonditionen.
HUGS

Finland: Jakobstad

Jag lägger upp lite bilder från min semester i Finland för jag vet att ingen orkar läsa ett mil långt inlägg och det tycker jag är helt okej att man inte gör.
HUGS









(Jag målade utomhusmöbler för första gången. Snyggt?)



(Det blev en hel del lek med min fasters hund)





Bilder från Mässkär. Det är en ö och det tar ungefär en halvtimme med motorbåt. Fast vår båt är inte så snabb hehe...









Sista inlägget

Jag kommer nog inte hinna blogga innan jag åker så jag säger hej då nu. Som sagt ska jag till Finland och kommer tillbaka i början av augusti. Så ni alla får ha det så bra.
HUGS






Ensamheten

Hmm vad ska jag göra idag då... Julia och Hanna ska skulle iväg men de kommer tillbaka sedan så då ska det umgås haha. Usch är jag så svag att jag inte klarar att vara ensam, nej nu ska det hittas på grejer!
HUGS



Mitt vardagliga liv?

Jag har läst och packat idag. Eller egentligen har jag inte packat, bara skrivit en lista på vad jag ska ha med mig. Jag vet inte, men jag känner mig riktigt otaggad på att packa hoppas att det går över för i vilket fall som helst måste jag packa snart.
HUGS 


Snabb fika

Jag tog en liten fika alldeles nyss (pappa hade köpt bullar) men nu ska jag återgå till min packlista. På torsdag ska jag dra iväg till Finland (jippi) mer exakt till Jakobstad och innan det ska vi få gäster så jag får inte så mycket tid till packning.
HUGS


Mulen morgon

Den här låten känns bra att börja dagen med. Jag har inte riktigt kommit på varför men jag hade lust att höra den haha. God morgon på er.
HUGS

Läst

Jag måste verkligen ha läst en del för nu är klockan nästan halv sex. Jag läser (som jag kanske nämnt förut) en bokserie på 47 böcker och nu är jag på 43 så jag kan ju inte ge mig nu haha. Bokserien heter "Sagan om Isfolket" om någon är intresserad av att sitta fast i samma bokserie en tid. Nej seriöst det är värt det.
HUGS



 Detta är den sista boken. Snaaaart där haha.


Smått och gott

Har grälat med mammas symaskin sen kl 10, den är inte så sammarbetsvillig. Jag har sytt på min klänning. Det enda som behövs nu är lite smått och gott för att göra den lite roligare haha.
HUGS 


Rise and Shine

Jag har sovit helt underbart bra, har ni? Jag har inte haft några skumma drömmar som jag annars har, untan jag har bara sovit haha.
HUGS


Promenad till Nääs (2)

Jag har varit borta hela dagen så det har inte blivit någon bloggning men här kommer lite fler bilder.
HUGS






Promenad till Nääs

Jag och Julia gick en liten promenad till Nääs igår och tog lite bilder.
HUGS










With a little help from my friends

Jag har nynnat, sjungit eller visslat på den här låten nästan hela dagen. Den kommer från filmen Across the Universe men jag tror att det är Beatles som har skrivit den.
HUGS


Andra sidan spåret

Idag begav vi (Jag och Julia) till den andra slutstationen nämligen Allingsås för lite mer shopping. Det blev inte så mycket bara ett par vita shorts från JC för mig och ett par gula byxor för Julias del, de var också från JC.
  Sedan gick vi ner och badade (igen) där var det några killar som flög runt med en blå boll, som tur var blev vi inte träffade av bollen. Eller killarna.
HUGS


Bättre sent än aldrig

Idag denna morgon tänkte jag visa vad jag köpte i stan i måndags.
HUGS

Nattlinne från H&M 129:-



Toppar från BikBok. Jätte smdiga att ha under tubtopen eller när man solar. 99:- för båda.


Lita alltid på den brutna nageln

Jag och Julia cyklade till Lerum idag. Det är ungefär 15 km dit och tillbaka. Oflytet började när Julias kedja hoppade men det var relativt lätt fixat. Sedan så bröt hon av en ganska stor bit av nageln så vi cyklade hem till henne för att klippa den för vi var inte så långt borta.

När vi kom ut igen hade det börjat regna lite. Vi tänkte att det är ju inte så farligt. Sedan började det regna mer, sedan mer tillslut var det ett skyfall. Jag vill inte ens gå in på hur blöta vi var, det enda jag kan säga är att mina byxor inte varit så blöta sedan vi hade klädsim i skolan. Jag hann också med ett dopp i leran, inte precis min bästa idé.

På vägen hem var det fortfarande skyfall men vi började skratta helt hysteriskt för allvarligt något sådant händer bara i filmer.
HUGS


Dagens outfit

Jag tänkte mig inte att det skulle regna idag. Hmm det blir väl att sitta inne och mysa.
HUGS



Linne: Vero moda
Shorts: Only

Don´t stop believing

Jag tänke krypa ner i sängen och läsa lite. Jag känner mig rätt trött trost min rätt långa sovmorgon haha. Avslutar med en liten låt.
HUGS


Cykel- och bad-tur...

Vilken underbar dag jag haft. Det började med att jag och kompisarna fick oss en sovmorgon eftersom vi inte somnade förrän kl 3 på kvällen haha. Alldeles nyss kom jag hem efter en cykel- och bad-tur (kan man säga) med Julia. Hanna skulle iväg till stugan.
  Nu ska jag ta det lite lugnt och läsa Chic och Elle.
HUGS


Resume

Tänkte bara berätta lite kort om vad vi gjorde igår kväll innan vi sätter igång filmen.
   På kvällen efter shoppingen så tog Julias pappa fram "ringen" som vi fick åka i på sjön. Haha vad vi skrattade och studsade och mascaran rann totalt så vi såg lite ut som pandor allihopa haha. Det  var verkligen värt det.

För er som inte vet vad ringen är så ska jag berätta lite kort. Det är som en jättebadring som man fäster i en lina efter en motorbåt, sedan är det bara att be en bön och åka efter. Glöm inte att hålla i er.
HUGS

Eclipse

Idag har jag, Hanna och Julia sett Eclipse som vissa kanske vet. Den är verkligen bra! Jag rekomenderar alla twilight-fans att se den, tro mig det är värt det. Jag gillar verkligen Jacobs halv-sarkastiska repliker. Det är en film jag verkligen vill se igen. Har ni sett den? Vill ni se den?
HUGS



Bild: Google

Out to the town

Idag ska jag och gänget till Nordstan för lite shopping, sedan ska vi se Eclipse, åh vad jag längtar. Tacksamheten får jag rikta till Julia och Hanna som fixade biljetter, medans jag satt i en bil i fem timmar... :)
HUGS


Fem timmar och femtusen insmetade insekter på vindrutan senare

Ingen kan vara så trött på att åka bil som jag är just nu. På fyra dagar har jag åkt 18 timmar bil i den här värmen. I Stockholm (där jag var) hade de till och med haft en "tropisk natt" allså var inte temperaturen under 20° på hela natten. Otroligt nog blev jag bara biten av två stockholmsmyggor. Hoppas att ni har njutit av värmen.
Hugs


Packning

Idag bär det av upp till Stockholm, så jag packar och försöker tagga 5 timmar bil. Det värsta av allt är att pappa har köpt en GPS som säger t.ex Om 1km sväng vänster. Så jag kommer att bli galen innan vi är framme...
    Det kommer inte bli någon uppdatering förrän på måndag så jag önskar er en trevlig helg.
Hugs



En liten bild på en larv bjuds det på idag.

Three is the magic number

Jag och mina kompisar har bestämt oss att se  den tredje filmen av allt vi kan komma över. T.ex Sagan om ringen 3(Konungens återkomst) eller Ice age 3 o.s.v. Idag har vi sett Pirates of the Caribbean 3.
  Usch vad sorlig den är men väldigt bra. Jag har sett första filmen och lite av andra så jag kunde hänga med rätt bra. Har ni sett den?
Hugs

Bild: Google

Dagens outfit

Detta kommer att bli min dagens outfit om inte vädret ändrar det, vilket det verkar som nu. Vad kom allt detta regnväder ifrån. Nåja hoppas att det är bättre i Stockholm, jag ska dit på fredag. Sedan ska jag och familj vidare till Hälsingland för min kusin ska konfirmeras. I alla fall här är dagens outfit.
Hugs


Ny hobby?

Har spelat lite gitarr men jag fick sluta eftersom jag fick kramp i handen haha. Jag spelar inte gitarr egentligen men sommarlovet börjar bli lite rastlöst så pappa erbjöd sig att lära mig spela lite. Jag fick till och med ett plektrum :)
Hugs


Strandbilder från igår






Favoritlåten

Den här låten tycker jag är riktigt bra. Jag vet faktiskt inte varför, men det behöver man väl inte heller haha.
Hugs



Jag får liksom ingen ordning - Lars winnerbäck

Kladdiga chokladmuffins

Jag städade inte hela dagen, jag hann också baka muffins med Julia. Supergott blev det, så här kommer receptet.
Hugs

Timglas Tid: 25 min varav 10 min i ugnen
Portioner 16 st

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smält smör eller margarin

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 16 st bakformar i papper på en plåt.

Smält matfettet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.

Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Tillsätt sist vetemjölet och det smälta matfettet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.

Klicka ut smeten i bakformarna.

 

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

 

Lägg en handduk över muffinsarna när de svalnat så blir de inte hårda.

Källan


Tidiga planer

Någon gång mellan 04:00 och 04.15 bestämde jag mig för att rensa i några lådor. Jag gjorde inte det precis då utan tog det någon gång vid 10.00. Jag tror att jag fick något städryck. Har ni fått det någon gång?
Hugs

Tips: Ansiktsvatten

Jag måste bara få tipsa om ansiktsvattnet jag andvänder. Det finns på Apoteket för 55kr. Ansiktsvattnet har en mattande effekt och det "stänger" porerna och för mig fungerar det jätte bra, men såklart är alla olika. Jag tycker att det är värt en chans i alla fall.
Hugs


Pyssel

Pyssel är väl bara för perfekt en dag man inte kan vara ute så mycket. I och försig blev det rätt fint väder, men jag ser nog de där grå molnen på himmlen. Så jag och Julia gjorde iordning några fotoramar idag. Riktigt snyggt tyckte jag att det blev.
Hugs





Dagen är full av möjligheter...

Det är rätt grått idag med, men jag har i alla fall försökt motarbeta det genom att ta på mig shorts haha. Jag vet inte, jag kanske bara gör det värre.
   Idag är väl en sådan dag då man tar fram akvarellfärgerna igen eller ringer kompisarna och kollar på film hela dagen eller varför inte lyssna på musik och dansa som en galning haha. Dagen är full av möjligheter även när gråa moln gör uppror...
Hugs


Bjuder på en gammal bild från Estland


Kreativ

Jag har suttit och stytt på min klänning nästan hela dagen. Jag är inte riktigt klar än för jag sydde en provklänning i bomullstyg först för att kolla ifall jag behövde ändra något. Det blir en ganska enkel klänning eftersom jag inte har så mycket tyg. Vet någon någon bra tygaffär?
Hugs

Alicia Keys- New York

Det är tråk-väder idag... Som tur är är det inte så kallt, så vem vet det kanske blir bättre. Det får väl bli en slappdag.
Hugs 


Mer shopping

Under shoppingrundan på Nordstan fick jag också tre filmer. Det kommer bli mycket bil i sommar så jag kände att jag behövde fylla på mitt film-lager. Jag har en portabel dvdspelare som jag kan ha i bilen, så att jag inte dör av tristess haha. Här kommer filmerna jag köpte.
Hugs



Alice i Underlandet

The ugly truth



Och Across the universe.
Jag var lite osäker på den här filmen. Jag har sett den en gång tidigare och då tyckte jag att den var jätte dålig, men nu har jag börjat tänka på den och kommit på att den var ju rätt bra ändå. Dessutom är det väldigt bra musik med. 


Köpt

Hittade en jätte söt t-shirt på H&M idag. Jag älskar verkligen trycket på tröjan, känns väldigt sommrigt. Den blir perfekt till mina jeansshorts så det känns som ett riktigt bra köp. Så dyr var den inte heller 49.50 om jag inte minns fel. Vad jag mer köpte kommer möjligen senare idag.
Hugs


Spontant

Jag blev bara sjukt sugen på att lyssna på denhär låten. Rätt skumt...
Hugs


En stund i alla fall...

Jag vet inte varför jag fastnar vid VM så fort jag ser att det går på tv. Jag vet inte ens något om fotboll haha, dessutom kan man väl inte precis säga att jag gillar fotboll heller men det är något som får mig att vilja titta på det. En stund i alla fall. Jag hörde nyss det där plasttutorna gå igång, det låter verkligen som ilskna bålgetingar haha.
Hugs



Bild: Google


Akvarell

Jag tänkte plocka fram mina akvarellpennor och locka fram mitt konstnärliga jag. Jag gillade verkligen att måla som liten då ville jag verkligen bli konstnär, men när jag blev lite äldre föll det liksom bort. Så nu tar jag tag i det igen, det är ju verkligen kul att måla. Påtal om inget: Har ni badat? Är det bra väder?
Hugs


Sunshine

Jag vet inte hur det är med Hanna men jag hade i alla fall planerat bad idag, så jag hoppas att hon är med på de planerna. Jag har badat varje dag förutom onsdagen denhär veckan. Onsdagen var bara regnig och grå. Vädret är jätte konstigt här.
Hugs


Dagens outfit

Dagens outfit kommer lite sent idag men jag har inte haft någon annan möjlighet att blogga. Så en sen dagens outfit kommer här.
Hugs



Tunika: Vila
Trekvarts jeans: Vila

Köpte igår

Jag har kollat på denhär tröjan, inte jätte länge kanske, men tillräckligt för att vara helt såld på den haha.
Hugs

Jc 199 kr


RSS 2.0